Община Ценово отново кандидатства с нов проект пред Проект „Красива България“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Предложението беше гласувано и прието с пълно мнозинство на заседание на Общинския съвет. Специалисти от местната администрация подготвиха проектната документация за текущ ремонт на една от емблематичните сгради в общинския център. Сред местното населението сградата е популярна като жилища на специалистите. Постройката е влязла в експлоатация преди повече от двадесет и пет години и досега не е ремонтирана. С течение на времето атмосферните условия са си казали тежката дума. Дървената дограма се е разсъхнала, а боята е олющена. По подовете настилката е амортизирана, по стените са се появили пукнатини, а мазилката е олющена. Проектното предложение предвижда да се постави топлоизолация на фасадата, и минерална мазилка, да се извърши цялостна подмяна на дограмата и водопроводната инсталация, стените ще бъдат шпакловани и боядисани, ще се обновят санитарните помещения и терасите. Стойността на проекта е за 255 000 лева. Според решението на местния парламент участието на Община Ценово ще бъде в размер на 59 на сто от общата стойност.
Проектното предложение предвижда ремонтните дейности да приключат за четири месеца. През това време на работа ще бъдат наети и около 10 души, регистрирани като трайно безработни в Бюрото по труда.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.