Отборът на „Чумерна“ (Елена) удари пряк съперник за първото място в Елитната областна футболна група и кръг преди края е на първо място с 31 точки. Толкова има и вторият – „Лозен-1924“, но сухиндолци са изиграли предварително мача си от 14-ия кръг и няма как да изпреварят еленчани. Трети с 30 точки са футболистите от „Земеделец-93“ (Козловец), които паднаха на стадион „Чумерна“ с 4:2, пише вестник „Борба“.
Двубоят бе много интересен, като през първия половин час темпото бе изключително високо, атаките се редуваха и към двете врати. Колоян Сименов откри резултата в полза на еленчани в 10-ата минута, но с два бързи гола – в 9-ата и 19-ата минута на Иван Лесев и Росен Петков козловчани направиха пълен обрат. В 25-ата минута отново Калоян Симеонов бе на голова позиция и опъна мрежата зад Васил Боев за 2:2. Домакините останаха по-агресивният отбор на терена през втората част и независимо че опасности имаше и пред двете врати, в крайна сметка поразиха целта на два пъти и взеха трите точки. Никола Костов и Али Кязъмов се записаха сред голмайсторите за крайното 4:2. В последния кръг „Чумерна“ (Елена) гостува на „Левски“ (Лясковец), а „Земеделец-93“ (Козловец) приема ФК „Недан“ (Недан). И на двата отбора – претенденти за титлата, е необходима единствено победа. Любопитно е дали крайният първенец ще подаде заявка за участие в по-горното ниво във футбола – Трета лига.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.