Общото събрание на Футболен клуб Чумерна (Елена) взе решение да подаде заявка за участие на отбора в първенството на Северозападна трета лига, пише вестник „Борба”. Финансирането е обезпечено със субсидия от Община Елена, а в момента се преговаря с водещ букмейкър за генерален спонсор. По информация на „Борба“ зад проекта стоят и сериозни бизнесмени от региона, които са готови да подпомагат футболния клуб.
ФК „Чумерна” разполага с една от най-добрите бази в областта – реновиран стадион и още три терена с изкуствено покритие в общината. Клубът е с традиции в Северозападна трета група, а в историята си има и участия в професионалния футбол.
Очаква се играещ треньор на тима в Трета лига да бъде Любомир Генчев. През последните два сезона нападателят водеше атаката на Янтра /П. Тръмбеш/, като пре 2020/2021 г. бе Стрелец №1 на северозапада, а през 2021/2022 г. бе втори след Преслав Антонов от „Спартак- Плевен“. Преди месец Любо Генчев стана трети в Европа с националния тим на България по мини футбол, а преди десетина дни с „Тера Трак“ спечели Шампионската лига на страната и бе обявен за MVP на финалите.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.