Бебе на 20 дни беше изписано днес от благоевградската болница със счупен крак, след като е било прието за лечение на жълтеница, предаде БНТ. За случая сигнализираха негови близки.
Според тях бебето е било прието в неонатологията на държавната болница в събота в добро общо състояние, само със симптоми на бебешка жълтеница. Звъняли няколко пъти в отделението, за да получат информация за състоянието му, но такава им била отказвана.
Днес получили обаждане, че детето е било транспортирано до „Пирогов“ за шиниране на крачето и вече е върнато в благоевградската болница и могат да си го вземат. Близките веднага сигнализирали полицията, които извършват проверки.
Разпитва се персоналът на отделението, преглеждат се и камерите. Директорът на болницата Огнян Митев съобщи за БНТ, че в момента се извършва проверка и след като тя приключи, ще бъде дадена официална информация.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.