В навечерието на коледните и новогодишните празници библиотеката при Народно читалище „Христо Ботев“ в Ценово получи изключително ценно дарение, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. По книжните лавици вече са разположени седемте тома на академичното издание на „История на България“. Дарението беше направено от изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. Дарението бе връчено по време на поредното посещение на румънска делегация от побратимената румънска община Кумана. Двете общини са и партньори по проекти за трансгранично сътрудничество.
„Изключително съм развълнувана, че получаваме пълния набор на изданието. Поредицата е изключително ценна и веднага след като обработим книгите ще ги предоставим на читателите“, сподели читалищният секретар Веска Димитрова. Тя връчи на Лили Ганчева благодарствен адрес.
Дарителката не скри вълнението си и сподели, че вече е подготвила ново дарение от книги, които са от поредицата „Световна класика“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.