На Международния ден на детето в Свищов се състояха редица инициативи, с които бе показано специално внимание към най-малките. Детски хор „Дъга“ и Школата по изкуства „Стефка Филипова“ към ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856″ също направиха своеобразен жест към свищовските деца, като им подариха празничен концерт, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
От 17.30 часа в салона на Читалището се извиха сладкопойните гласове на хористите от Детски хор „Дъга“, с диригент Олимпия Ангелова и корепетитор Бисера Друмева, след което танцовите формации и инструменталистите от Школата по изкуства „Стефка Филипова“ се редуваха в своите изяви, като показаха завидни умения. На събитието присъстваха представители на община Свищов в лицето на зам.-кмета д-р Анелия Димитрова, директора на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, началника на отдел „Образование“ Румяна Кузева и Таня Ликова – гл. експерт „Култура“.
Д-р Димитрова приветства Първо българско читалище за чудесната инициатива и каза: „Само със съвместни усилия и осигурявайки необходимите условия заедно, можем да направим най-доброто за нашите деца, правейки ги щастливи“, тя се обърна и към всички малчугани в залата, като им пожела едно щастливо, цветно, слънчево и безгрижно детство, изпълнено с много усмивки и игри. Продължилият час и половина концерт предизвика много емоции и радост в присъстващите, които от своя страна наградиха талантливите участници с бурни аплодисменти.