По повод Международния ден на детската книга (02.04.2023 г.) гостуставаха днес в СУ „Димитър Благоев“ децата от четвъртите групи на ДГ „Радост“ и ДГ „Чиполино“, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията. Те посетиха училищната библиотека, където библиотекарката им разказа от къде идва деня да детската книжка и за молбата на книгата.
Малчуганите имаха възможност да се разходят в училище, видяха класните стаи, запознаха се с роботът „Робо 3“ и играха игри на интерактивен дисплей. Учениците и от четвъртите класове им бяха подготвили приказки, гатанки и демонстрации на любими герои от детските книжки. Фанфарен оркестър „Акорд“ и мажоретният състав към училището поздравиха бъдещите първокласници с много музика и танци.
Миглена Тодорова и Владислав Валентинов от 4.Б клас им изпяха песента за книгата. Децата от ДГ „Радост“ от своя страна поздравиха каките и батковците с кратка драматизация за книжките и песен. Срещата завърши с много положителни емоции, подаръци и обещания да четем и слушаме повече книжки.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.