Мартин Иванов от Ценово спечели отличие от международен конкурс, посветен на Световния ден на водата, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Момчето е четвъртокласник от ОУ „Христо Ботев“. Традиционният конкурс за фотография и рисунка се провежда за шестнадесета година. Участниците работиха с мотото „Водата – да ускорим промяната“. И през тази година темата беше зададена от ООН. Церемонията по награждаването се проведе в залата на Младежкия дом в Русе.
„Нашите ученици редовно участват в този конкурс, защото всеки от нас знае, че водата е безценно богатство. През тази година се включихме с четири творби на наши възпитаници. Две от децата са от четвърти клас, а две – от шести. Голямо признание е, че едва от рисунките получи заслужено признание“, сподели директорката на учебното заведение Камелия Леонова.
„Много обичам да рисувам. Това е удоволствие не само в учебните часове, но и през свободното ми време. Рисунката ми е като спомен от миналото лято, изпълнено с море, лодка и птици. Повечето от творбите ми са пейзажи и съм убеден, че ще продължавам с четките и боите“, разказва Мартин.
В надпреварата участваха общо 442 творби – 280 рисунки и 162 фотографии.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.