На трето място на Мини световното по футбол за аматьори завърши отборът Тийм БГ на ежегодния турнир в Прага, завършил днес.

В редиците на нашия отбор личат имената на свищовлиите възпитаници на Детско-юношеската школа на Академик Пламен Александров и Емил Перушанов – членове на УС на Академик, Александър Миланов и Виктор Владимиров – Топчо. Именно последните двама бяха отличени с индивидуални награди съответно за най-добър нападател и вратар на турнира.

В състезанието взеха участие отбори от 30 държави измежду които Бразилия, Нигерия, Италия, Германия, Дания, Израел, Франция и други. Нашите момчета бяха фаворит на букмейкърите до последно, като само малшанс с ролетката на дузпите реши изхода от полуфиналния мач загубен от Италия след 0:0 в редовното време и 2:3 на дузпите. Италианците после станаха шампиони, а нашите биха Израел в мач за бронзовите медали.

Интересен факт е, че отборът, съставен от българи приключи надпреварата с шест победи и едно равенство и голова разлика 36:0. Въпреки малшанса срещу италианците, участието на Тийм БГ може да се определи като успех.

Това бе петото участие на отбора на първенството, където Тийм Бг имат две първи места, а миналата година отново завършиха трети, след като също отпаднаха на полуфинала на дузпи, този път от домакините Чехия.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.