Служители от Участък – Койнаре са установили извършителите на кражба на животни от частен имот в село Чомаковци. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен.

На 10 декември около 08:40 часа в полицията е получен сигнал за откраднати пет кози от селскостопанска постройка. Местопрестъплението незабавно е посетено от полицейски служители. Извършен е оглед. Изяснено е, че за времето от 17 часа на 9 декември до 08:30 часа на 10 декември животните са изведени от обора. Образувано е досъдебно производство. Сезирана е прокуратурата.

От проведените незабавни оперативно – издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – двама 15-годишни, 13-годишен и 16-годишен. Откраднатите животни са предадени от тях и са върнати на собственика срещу разписка. Работата по случая продължава.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.