Часове преди официалното запалване на празничната украса – вандали я попиляха, видя Актуално Свищов.
За втори път елхата пред болницата става жертва на вандалите на 21 век. На места тя е разкъсана, мястото около нея е превърнато в мини сметище. Други елементи са откършени и захвърлени.

За съжаление, дори красотата на коледния дух не попречи на недобросъвестни граждани да поругаят празничната елха, поставена пред болничното заведение в крайдунавския град. След оглед на място, са установени редица нанесени щети, сред които множество нарушения на целостта на конструкцията, изтръгнати кабели, счупени осветителни лампички и др. За съжаление, явно злосторниците са решили, че са направили нещо хубаво, защото за финал са решили и да се почерпят във вътрешната част на елхата като невъзмутимо са оставили отпадъците след себе си…

Уважаеми съграждани,

Тази възмутителна постъпка е поредната проява на явно нарушаване на обществения ред и поругаване на общинското имущество, която Община Свищов остро осъжда. Важно е да отбележим, че тези хулигански прояви, за съжаление могат да доведат до последици със значително по-големи мащаби, застрашаващи сигурността както на извършителите, така и на всеки един от нас. Всички знаем, че празничното осветление е свързано с електрическата мрежа и въпреки, че е инсталирано по всички изисквания и мерки за безопасност, е необходимо да се подчертае, че изтръгването на захранен ел. кабел от всяка украса може да доведе до смъртен случай или до възникването на пожар, който да се разрасне до непредвидени размери!!!

Скъпи жители на Свищов, нека бъдем бдителни! Да бъдем отговорни стопани към общинското имущество и непримирими към проявите на вандализъм във всичките му форми. Моля, сигнализирайте съответните органи при забелязано нарушаване на обществения ред и бъдете коректив за недобросъвестните хора в обществото!

По случая са предприети необходимите мерки и действия за откриване на извършителите, и понасяне не всички произтичащи от нарушенията им наказания.

Снимки: Пресцентър община Свищов