На последното заседание на ОбС-Свищов групата съветници на столетницата отлюспи София Вергилова-Георгиева. Актуално Свищов предостави възможност на съветниците взели това решение да направят публична декларацията си. Не го направиха! Дадохме думата на самата изключена от групата. А ден след това и на Анелия Димитрова. Предоставихме и информация за „пресконференция“, дадена от официалното БСП, но въпроси и по-странното – репортери, да задават въпроси не бяха поканени. Днес публикуваме декларацията, публикувана от сайта Площад Алеко.  Заглавието на настоящия материал е редакционен, защото както ще се убеди читателят декларацията е меко казана, изпълнена с квалификации извън добрия тон…

„Като председател на групата общински съветници на БСП имам едно неприятно, но затова пък необходимо изявление, което ще прочета:

„Ние, групата общински съветници от БСП в Общински съвет – Свищов декларираме недвусмислено, че сваляме политическото доверие от София Борисова Вергилова – Георгиева и изключваме същата от групата общински съветници от БСП в Общински съвет – Свищов.

Настъпи моментът да се разделим с г-жа Вергилова, защото нейните действия в последните месеци провокираха напрежение сред членовете и симпатизантите на БСП в района и защото това пречи на нормалната работа на представените в Общинския съвет съветници – социалисти. Ние винаги сме подкрепяли икономическото и социалното развитие на нашия любим град и ни е особено болно да наблюдаваме грозните опити да се унищожава смисъла за качествена политика за местно развитие, както и опитът управлението на общината, в което БСП има съществена роля, чрез заместник-кмета д-р Анелия Димитрова, по социалната политика, да бъде торпилиран от личните амбиции от местни доморасли политици. Точно заради това, а и защото наблюдаваме подобряване на условията за развитие в община Свищов, както и нарастващия брой проекти, които общината успява да спечели в последните години и месеци, ние сме твърдо решени да се противопоставим на подобни бездарни усилия да се изгражда лична политическа кариера за сметка на усилията на местната власт да управлява по най-добрия начин нашата община и в бъдеще.

Настояваме за незабавно прекратяване на опитите на местни партийни люде от БСП да престанат да се месят в политиката на местната социалистическа организация, да създават интриги и подхранват амбиции без покритие в някои членове на организацията. От това не печелят нито социалистическата партия, нито социалистическата идея.

Настояваме незабавно да подаде оставка от заемания от нея пост като заместник-председател на Общински съвет- Свищов. Да не забравяме, че ние заедно и обединени и гласувахме това доверие, което се оказа незаслужено от нейна страна. Заявяваме, че ние ще продължаваме да подкрепяме всички благородни намерения на общинска администрация, да реализира важните начинания в общината и в бъдеще.”

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.