Пълен цикъл отчетно-изборни събрания ще се проведат в структурите на БСП в Свищов, Петрич и Червен бряг, реши Националния съвет на столетницата, пише вестник 24 часа.
Членовете на НС дадоха мандат на Градските, Общинските и Районните съвети да вземат решение по преценка за обсъждане и образуване на местни коалиции на основата на коалиция „БСП за България“, след съгласуване с ИБ на НС на БСП, уточняват от пресцентъра на „Позитано“ 20.
Националният съвет утвърди политическите изисквания и механизма за оценяване на дейността на кметовете и общинските съветници, издигнати или подкрепени от БСП или коалиция за издигане на кметове и общински съветници от „БСП за България“ за Местни избори 2023.
Събранията на ОПО да бъдат от 1 юни до 1 юли 2023 г. със следния примерен дневен ред: оценка за работата на общинските съветници и кметовете, предложения за кандидати за кметове и общински съветници.
С 97 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ Националният съвет на БСП констатира самоизключването от партията на Костадин Паскалев, Васил Антонов и Иван Мандински, съобщават още от „Позитано“ 20.
Тримата участваха в листите и в кампанията на „Левицата“ в изборите за 49-ото НС. Мандински бе водач в Плевен.
Съгласно Устава на БСП, социалист, който се включва в листите и кампанията на друга партия, се самоизключва, уточняват от „Позитано“ 20.
През февруари Паскалев напусна Националния съвет на БСП, за да стане обединител и един от създателите на новата коалиция „Левицата!“. Тогава обаче обяви, че остава член на партията.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.