Членове на социалистическата партия, симпатизанти и граждани присъстваха днес на символичното начало на кампанията за изборите за представители в Европейския парламент и депутати в 50-то Народно събрание, които ще се проведат на 9 юни, видя Актуално Свищов.

Гости на събитието, което се състоя пред паметника на Свободата бяха Атанас Зафиров, заместник-председател на Българската социалистическа партия и Красин Каракоцев, кандидат за евродепутат

Стана ни традиция да откриваме кампанията си пред паметника на Свободата, това заяви пред присъстващите София Вергилова, председател на местната организация на БСП и кандидат за народен представител в 50-то Народно събрание. По думите й, това не е случайно, защото символиката, която носи този паметник се свързва много с това –как ние се чувстваме, дали сме свободни. А какво друго е свободата, ако не правото ни на избор, допълни тя.

Горда съм, че голяма част от предложенията, които направи комисията по Образование, здравеопазване и култура към Младежкото обединение на БСП, на която съм председател, са включени в Платформата на БСП за тези избори, коментира още София Вергилова. Тя обеща в хода на кампанията симпатизантите на лявата идея да се запознаят по-добре с документа, с който партията участва на изборите на 9 юни. В заключение призова в деня на изборите да се гласува с номер 24 в интегралната бюлетина.

Чест, отговорност и предизвикателство е да съм водач на листата в 4-ти Многомандатен избирателен район заяви от своя страна Атанас Зафиров. Той призова на 9 юни повече хора да излязат и да упражнят правото си на глас. Той видя символика в номера на партията в бюлетината и си пожела на 9 юни социалистите в региона и страната да имат минимум 24 процента подкрепа, за да се реализират политиките, които предлага партията.

За първи път област Велико Търново е представена с двама кандидати в листата за представители в Европейския парламент, заяви от своя страна Красин Каракоцев. Той призова на 9 юни да гласуваме с номер 24 в бюлетината и на двата вота – за представители в Европейския парламент и за депутати в 50-то Народно събрание.

Преди началото на официалната част София Вергилова и симпатизанти запалиха по свещ в храма “Света Троица”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.