София Вергилова е номинацията на общинската структура на Българската социалистическа партия в общината за изборите за представители в Европейския парламент, научи Актуално Свищов.

Номинацията е от основни партийни организации, но днес официално бе потвърдена и от провелата се Общинска конференция на столетницата край Дунав. Друг номиниран от местните структури е бил и Йордан Нейков, който обаче си е направил отвод.

Предстои да се произнесе и Областния съвет на столетницата в старата столица. Окончателната листа за евроизборите трябва да бъде подредена и обявена от Позитано 20 до края на април.

Актуално Свищов припомня: София Вергилова-Георгиева е родена през 1989 година. Средното си образование завършва в Гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен. Бакалавър завършва в катедра „Международни икономически отношения“ в СА „Д.А Ценов“ в град Свищов. Магистратура защитава в катедра „Вътрешен одит“ към катедра „Стопански и финансов контрол“, а през 2017 година придобива образователна и научна степен Доктор по икономика. Омъжена, майка на две деца.

София Вергилова оглави в края на 2023 година местната структура на столетницата след няколко безидейни години. Преди нея Надка Балева, Милка Томева и Теменуга Нейкова бяха лидери на БСП-Свищов, която бе първоразрядна партия на общинско ниво…

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.