Организацията на БСП край Дунав влиза в надпреварата за Местни избори 2023 със собствен кандидат за кмет на общината, научи Актуално Свищов. Социалистите влизат в надпреварата и със собствена листа за общински съветници за вота на 29 октомври.

До дни се очаква да стане известно името на кандидат-кмета и листата за общински съветници. Номинациите се правят от временно ръководство на общинската структура, определено от Националния съвет на столетницата.

Позитано 20 е преценил, че БАКИИТЕ от последните години, когато идеята на Дядото бе превърната в търговско дружество по интереси, трябва да оправят Милка Томева, лидер на местната структура в годините, когато БСП-Свищов бе водеща политическа сила в община Свищов. Вторият спасител е Анастасия Михайлова – организационен секретар през последните повече от три десетилетия. Третото име е на София Вергилова – лидер на младите социалисти край Дунав, която бе отлюспена преди месец от групата на БСП – Свищов в настоящия местен парламент с мотив, че пречи за развитието на града и усилията на Анелия Димитрова.

Актуално Свищов пожелава на трите дами – върнете името и значението на социалистическата идея в града на Щастливеца и местната структура отново да е водеща в общината!