За поредни случаи за насилие на жени – бременна загуби детето си, удряна в корема и арест за 19-годишен малтретирал 22-годишната си приятелка, предаде БНР.

Бременна жена от Бургас е загубила детето си, след като е била удряна в корема от приятеля си. Случаят е от миналата седмица. Жената е потърсила закрила в Центъра за превенция на насилието. От там отчитат ескалация на случаите на насилие над бременни жени, като само за последния месец в Бургас те са три.

Пред БНР Бургас Жени Петрова от Центъра за превенция на насилието коментира случаят със жената, загубила плода си. Тя е била бременна в четвъртия месец:

„Вследствие на физическо насилие, което е сериозно упражнено спрямо нея от нейния партньор тя принудително прави аборт по медицински причини, тъй като той я е удрял в корема и съответно плодът не е успял да се роди здрав“
Петрова уточни, че случаят е от миналия петък. Веднага са подадени документи за защита. Младата жена е настанена при свои близки. В съда в Бургас е заведено дело по Закона за защита от домашното насилие. Чака се решение за ограничителни мерки спрямо партньора й.

Друга жена от Бургас също е потърсила помощ в Центъра през последния месец. Това се случва за втори път, след като преди години е била настанена в Кризисния център заедно с двете си дъщери. Освен тя, обект на насилие сега са и дъщерите й, едната от които е бременна, разказа Жени Петрова.
„Насилието отново е от страна на съпруга на жената и баща на двете момичетя. Става дума за физическо и психическо насилие. То е упражнено спрямо двете деца, а едната дъщеря е бременна“

През вчерашния ден жителка на Видин e сигнализирала в Районното управление на полицията за нанесен побой на внучката й от младежа, с когото преди време е живеела на семейни начала.

В хода на предприетите действия по сигнала полицейските служители изяснили, че от 30 юли до 2 август 19-годишният мъж е държал в дома си против волята й 22-годишната жена, нанесъл й побой и остригал косата й с ножица, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Уведомена е Районна прокуратура – Видин.

Пострадалата жена е освидетелствана от съдебен лекар. Младежът, който е криминално проявен, е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

Работата на разследващия екип продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор в рамките на образуваното по случая досъдебно производство, съобщават от ОД на МВР Видин.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.