Бракониери пребиха жестоко горски инспектор. Извършителите са двама мъже, съобщи Нова телевизия, пише Дир.бг. Държавният служител е бил нападнат, докато е изпълнявал служебните си задължения, край Кричим.
Пострадалият се казва инж. Али Чолаков. Той е бил нападнат на смрачаване близо до яз. „Въча“ докато обхождал района. От гората чул звукова примамка за лов на сръндак. С колегите му заградили пътя. Разказва, че познава единия от нападателите си. Преди две години горските служители задържали баща му отново за бракониерство. Али виждал другия нападател за първи път.
„Поисках документ за лова, който извършваха в района. Те нищо не казаха, направо ме сграбчиха, събориха ме на земята и започнаха да ме бият“, разказва пострадалият държавен служител.
Бракониерите го удряли по лицето, душели го и го ритали. Заплашили го, че ще го убият и ще го заровят или ще го хвърлят в язовира и никой нямало да го намери.
Това е второ нападение над Али. Преди две години бракониер заредил ловната си карабина и я насочил срещу него.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.