Футболистите на Академик Божидар Матеев и Георги Йорданов се завръщат на терена през август. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, президент на клуба.
След успешната операция на Божидар Матеев днес Георги Йорданов също се подложи на хирургическа интервенция на контузеното си коляно. Операцията е преминала успешно и предстои период на възстановяване.

След първите прегледи на Божидар Матеев, се очаква обездвижващата шина да бъде свалена след месец, след което предстои период на рехабилитация и раздвижване. Очаква се футболистът да бъде напълно готов за футбол през август.
Прогнозите за възстановяване на Георги Йорданов са сходни.

Актуално Свищов припомня, че Академик е първият отбор в Трета лига, който пусна виртуални билети още през есента. Събраните тогава средства отидоха за ремонта на съблекалните на игрище „Академика Спорт“. Втората социална кауза бе именно набиране на средства за операции на играчите Божидар Матеев, Георги Йорданов и Михаил Ганев .

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.