„Надявам се да не се стигне до тотално нулиране на дипломатическите отношения между България и Русия. Вероятно е да бъдат замразени на ниско ниво, което ще подсказва, че между двете страни няма никакви канали за комуникация“.
Това каза в предаването „Политически НЕкоректно по БНР с водещ Петър Волгин анализаторът Боян Чуков.
И посочи като интересно изгонването на всички счетоводители от консулствата в Русе и във Варна и от посолството в София:
„Някой много точно си е направил сметката, че като се изгони тази категория служители, се парализират двустранните отношения. Проблемът на Кирил Петков е, че извърши това извън правното и административно поле на България“.
По думите му не може да се говори за реципрочност, която да бъде 100% спазена.
Според него действията на посланик Елеонора Митрофанова не са резултат от лично решение, а „са точно координирани с Москва“.
В предаването „Политически НЕкоректно“ анализаторът допълни:
„За да бъде изгонен дипломат, разузнавач под дипломатическо прикритие, трябва да бъде уличен в дейност, несъвместима с неговия статут. Всеки може да подозира всеки. Трябват доказателства. Иначе става произвол и субективно решение“.
Чуков посочи, че живеем в измисления свят на глобалната либерална империя, която започва да се разкъсва:
„На фона на това шумно декларирано единство на НАТО и на ЕС се задават пукнатини. ЕС ще се разпадне много по-бързо от НАТО“.
Неговото мнение е, че войната в Украйна се води между англосаксонското ядро и Руската федерация, а останалите са логистика – ЕС се оформи като икономико-политическа надстройка на проектите на американците и на британците.
В коментара си той допълни, че в голяма част политическият елит у нас не разбира големите тенденции в света:
„В момента имаме моден сезон – кой да бъде по-голям евроатлантик. Много добре знаят, че ако не се ориентират към правилното посолство, трудно ще успеят да заемат сериозна позиция в изборите. После всичко това се сапунисва с реторика, приемлива за електората, който гласува за тях. С изключение на една-две партии, всички останали имат евроатлантическо наметало. Какво има под него, интелигентните хора разбират. Останалите казват – те всички са такива“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.