България неофициално изнася оръжие за Украйна от февруари насам. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като посети църквата „Св. Рождество Христово“ в град Шипка, пише Дир.бг.
„Изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам. Оръжейните заводи работят на макс точно продукцията, която се използва в Украйна“. Това не е тайна. (…) Неслучайно от БСП мълчат, с техния подпис става. Това е двуличието им и те трябва да си вървят“, заяви експремиерът.
Брифингът излъчван в официалния профил на Борисов във Фейсбук.
По думите на Борисов има мнозинство в българския парламент, което може да вземе решение за изпращане на военна помощ за Киев.
Според председателя на ГЕРБ правителството се готви да изтегли заем за още 2 млрд. лв.
На въпроса дали България върви към предсрочни избори Борисов отговори: „Това е най-правилното, защото те показаха невъзможност в нито една сфера да направят каквото и да било“.
Още на 21 април Борисов изрази убедеността си, че България изнася оръжие за Украйна. По време на брифинг лидерът на ГЕРБ и експремиер заяви: „Ние не сме против това, против сме, че в парламента са двулични. След нападението на Путин в Украйна, това е единственият начин това да се спре.“
Тогава Борисов отбеляза, че с гласовете на ГЕРБ, ДБ, ПП, ДПС решението за изпращане на оръжие за Украйна може да бъде прието в парламента. „Явно не го вкарват, защото не им изнася“, подчерта бившият премиер.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.