Честит празник. Претоплят скандал, в който искат да ме забъркат. Много снимки имам в Испания. С много водещи политици. Пореден опит да бъдем шантажирани и дискредитирани. Нито съм имал, нямам и няма да имам имот в Барселона. За снимка какво да направя – имам много снимки. Държах да кажа това. Ако имат такъв доклад, да го разсекретят и да доказват. Ако не, да се извиняват. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на специална пресконференция в централата на партията, съобщи Дир. бг.
„Живея в Банкя, там където съм се родил, там където влачеха ковчези… Внушенията които се правят, дори ми дават възможност да наема адвокат за да се защитавам“, каза още Борисов.
„Само да напомня – стотици подслушвания, оказа се, че няма. Чудовищните обвинения, че сме подслушвали хора – оказва се лъжа. Трябваше да се извади нещо ново, но то се оказа претопленото старо“, добави лидерът на ГЕРБ.
„Защото засекретиха енергийната комисия, а там за секунди за източвани милиони. Ако беше прозрачно, медиите щяха да присъстват. Едното време са казвали – ако няма хляб, дайте им зрелища. Чудовищни са сметките за ток. Инфлацията отиде в небето, не можем да кажем колко е точно. Мрат по 100 човека на дена, първи по смъртност на света месеци наред. Още го нямаме Плана за възстановяване“, каза Борисов.
„За радост преди малко Кирил Петков коментира въпросния доклад – не е ясен начинът, по който определени медии го получават. Петков каза, че единственото общо с моето име в доклада е, че ме има на снимка. Аз съм се снимал много пъти в Испания“, допълни Борисов.
Така Борисов отговори на премиера Кирил Петков, който по-рано днес каза, че докладът на испанските власти по разследването на „Барселонагейт“ е изпратен у нас и той се е запознал с него.
„Докладът е изпратен от испанските власти към МВР. Докладът, който аз видях, имаше снимки на г-н Борисов. Испанските власти не го уличават директно, но казват, че според тях има замесени висшестоящи лица в тази афера. Ако испанските власти са го открили това, американските власти са го открили /б.р. – по закона „Магнитски“/, а нашата прокуратура – не“, коментира Петков. Той допълни, че в доклада за пране на пари са сложени снимките на Бойко Борисов като „потенциална свързаност“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.