Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов нападна правителството по всички фронтове, като се раздаде особено по темите за цените на тока и газа, за инфлацията, за дефицита, за изхарчените 9 млрд.лв през декември 2021 г.. Това стана по време на брифинг в централата на ГЕРБ, на която присъстваха и няколко депутати от партията, пише вестник „Сега”.
„Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа“, опита да се разграничи от себе си Борисов.
„9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи. Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас, няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване“, добави още той. В същото време самият Борисов и неговите експерти сами дадоха съизмерими данни за миналата година, когато през декември 2020 са изхарчени 7,8 млрд.лв, а дефецита е бил 3,5 млрд.лв при сегашни 4 млрд.лв. За тогава те оправдават стойностите с ковид кризата и с мерките за подпомагане, сякаш те не са валидни и сега. Лидерът на ГЕРБ съвсем забрави какви ги правеше самият той всеки декември през последните 11 години, в които пари се харчеха за какво ли не.
Борисов се ожали, че ако това, което се случва сега е станело по негово време, то тогава първи новини щели да бъдат рекордна инфлация, рекорден дефицит, рекорден брой жертви от ковид, рекордни цени на ток и газ, а сега изобщо не се пишело нищо, а разследващите журналисти се занимавали само с опозицията.
Лидерът на ГЕРБ на няколко пъти попита защо правителството не свали цените на тока, след като е очевидно, че няма нещо, което да ги надува на нивата, на които те са в момента. Всичко около цените на тока е едно и също като преди година – на пълна мощност работят всички централи, и атомни, и тец-ове, няма по-високи разходи за производителите, всички показатели са постарому, защо тогава цените се вдигат, защо правителството не ги намали, обяви Борисов.
По негови думи ставало дума за милиарди левове печалба, които отивали в една малка група хора, които обаче той не конкретизира.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.