Най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново, където с парламентарната група на партията се срещна с партийния актив и симпатизанти от областта, предаде БНР.
ГЕРБ няма амбиции да се включва в каквото и да е управление, посочи Бойко Борисов и определи призивите на сегашните управляващи за търсене на политическа подкрепа като най-голямото публично купуване на гласове. Актуализацията на бюджета означава липса на пари за всичко, коментира пред партийния актив и Борисов и посочи, че държавата е счупена.
Според него, ако правителството на Кирил Петков продължава с тези темпове и ако ГЕРБ ги подкрепи, през 2024-а година за пенсии ще трябват 20 милиарда лева, което означава дълг по 40 хиляди лева на човек:
„Те сега са в предизборна кампания, искат, ето виждате ли ГЕРБ не искат да подкрепят бюджета. Да, защото ще счупите всичко. То е счупено. Ако премете този бюджет, е гарантирано, че няма да има следваща година. Няма да идва по-следваща. 2024-а ще е вече крах“.
Борисов заяви, че от ГЕРБ са готови за дискусия по темата за цените, инфлацията и доходите и призова президента Румен Радев за по-активна позиция.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.