Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви по време на пресконференция, че трябва да се направи правителство, техническо или експертно, защото не може да се допусне една седмица да се блокира работата, съобщи Дир.бг. Във връзка с това предложи да се отложи със седмица гласуването в пленарната зала на промените в Изборния кодекс (ИК). Препоръча да се направи крачка назад една седмица, за да се възстанови диалогът.
Бойко Борисов обясни, че не са водени разговори със Стефан Янев за подкрепа на трети мандат, ако той отиде при „Български възход“. Първо трябва да се направи документ, около който да се обединят партиите и всяко решение на следващия кабинет да не се подкрепя, ако не е в този план, отбеляза Борисов, цитиран от БТА. По думите му ГЕРБ, като отговорна политическа сила, работели по такъв документ.
Без редовно правителство през зимата нито едно редовно решение не може да се вземе, подчерта Борисов, цитиран от БТА. Този парламент може да работи само с отстъпки, убеден е председателят на ГЕРБ.
Тази седмица приетите от правната комисия поправки на второ четене, засягащи най-вече връщането на хартиената бюлетина, доведоха до напрежение в парламента и дори застрашиха кворума за петъчното пленарно заседание.
Какъв е този панически страх, че някой може да ти вземе флашката, попита Борисов. Той призова депутатите си да се свържат с „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ и, ако те все още не са внесли проект за създаване на временна комисия, която да работи по промените в ИК, да станат евентуално и съвносители.
Информирайте и БСП, и ДПС, нямаме желание, нито повод, да се бърза, да се вкарва в сряда този законопроект, каза лидерът на ГЕРБ.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.