Лидерът на ГЕРБ, който от два дни обикаля Делиормана, за да подкрепя предизборната кампания за предсрочни местни избори на кандидатите на ГЕРБ в населени места с по 200 души население, днес е в Разград. Отново с местния фактор Гюнай Хюсмен, който бе назначен от него за областен управител, а след като партията сдаде властта, бившият депесар стана депутат от ГЕРБ, пише OFFNNews.
Във фокуса на днешната изява на Борисов, излъчена директно по фейсбук от „Севда тв“, бе гневна атака срещу сегашния премиер Кирил Петков. Според лидера на ГЕРБ той „плюел България“ в Брюксел.
„Вчера в Брюксел Кирил Петков заяви, че България е лъгала за Шенген. Това да ходиш да си плюеш държавата не е национално отговорно. Няма премиер или канцлер, който да е дошъл в България и да не го е потвърдил“, каза лидерът на ГЕРБ пред актива на партията в Разград.
Всъщност смисълът на изказването на министър-председателя бе с доста по-различен от преразказа на Борисов пред съпартийците му от Лудогорието. След разговор с премиера на Нидерландия Марк Рюте той заяви, че европейските лидери нямат доверие на България за Шенген, защото много от дадените обещания (по време на управлението на Борисов) не са изпълнени.
Борисов коментира и изказването на Петков, че президентът на Руанда Пол Кагаме ни е похвалил за борбата с корупцията.
„Да те похвали диктатор, избил журналисти и граждани и опозиция, е скандално. Но очевидно това е еталонът, по който действат управляващите“, каза бившият премиер.
По думите му магистралите „Хемус“ и „Струма“ няма да се довършат, ако ГЕРБ е се върне на власт.
„Днес Кирил Петков, министър-председедател, надявам се за кратко, се среща със спорни лидери, за които международни медии казват, че е без прецедент за цялата държава – няма приет държавен бюджет. Да, промяна има, но тя не е положителна, не е за добро. Докато правителството на ГЕРБ беше подкрепяно от Европа, сега този кабинет има подкрепата само на африкански лидери. Оказа се, че подслушвания не е имало. Кирил Петков излъга, че плана за възстановяване и развитие е изпратен в Брюксел. ЕК го опроверга“, добави нежното острие и председател на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.
Борисов коментира и изказването на Петков, че президентът на Руанда Пол Кагаме ни е похвалил за борбата с корупцията.
„Да те похвали диктатор, избил журналисти и граждани и опозиция, е скандално. Но очевидно това е еталонът, по който действат управляващите“, обясни лидерът на ГЕРБ.
По думите му магистралите „Хемус“ и „Струма“ няма да се довършат, ако ГЕРБ не се върне на власт.
„Днес Кирил Петков, министър-председател, надявам се за кратко, се среща със спорни лидери, за които международни медии казват, че е без прецедент за цялата държава – няма приет държавен бюджет. Да, промяна има, но тя не е положителна, не е за добро. Докато правителството на ГЕРБ беше подкрепяно от Европа, сега този кабинет има подкрепата само на африкански лидери“, добави депутатът Десислава Атанасова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.