Мъжът, подал фалшив сигнал за бомба в Централна гара в Пловдив, се оказа Любомир Яков – мъжът, заплашил Бойко Борисов и Ива Митева с убийство, съобщиха „Марица“ и БНТ, позовавайки се на свои източници, пише Дир.бг.
Установено е, че злонамереният сигнал е бил подаден от уличен телефон в Пловдив. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.
На 24 октомври миналата година Яков изпратил две съобщения на имейла на Министерство на правосъдието, в които написал, че има пистолет и ще убие Митева. На следващия ден от личната си електронна поща изпратил имейл на правосъдното ведомство, в който написал, че ще екзекутира Бойко Борисов.
Любомир Яков бе арестуван, след което осъден на 7 месеца затвор. Предстои да му бъде определено следващо наказание за създадената паника в района на Централна гара вчера, вероятно затвор.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.