МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” приключва 2023 година без задължения. Това заяви пред Актуално Свищов Илиян Венков, управител на здравното заведение.

Не е готов окончателния финансов отчет за годината, но положението е коренно различно отпреди три години, когато болницата имаше задължения към доставчици. Имаше забавяне на заплати и т.н. Днес на работещите е преведен финансов бонус, посочи Илиян Венков.

Управителят заяви, че ще се яви на конкурса за управител на болницата, който ОбС-Свищов обяви. Съветниците гласуваха конкурси и за “Центъра за управление на отпадъците” ЕООД, както и за “Дунавско дело” ЕООД.

Срокът за прием на документи е 31 декември, т.е. крайната възможна дата е утре, когато е последния работен ден за 2023 година. Проверка на Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са показа, че към момента никой не е подал документи за нито едно дружество.

Актуално Свищов припомня, че Илиян Венков пое управлението на здравното заведение в края на 2020 година, отказвайки се от поста си заместник-кмет на Общината. През последните две години МБАЛ-Свищов приключва на печалба. “Център за управлението на отпадъците” ЕООД бе създадено преди години през последната година то отново бе на загуба, но се отчита намаление в нейния размер. Не е такова положение в третото общинско дружество, което печата едноименния седмичник – там има три поредни години на загуба, която се увеличава.