Странно чувство за хумор прояви днес във Варна Бойко Борисов. То може да бъде окачествено и като дебелешко, и като искрено, пише вестник „Сега“. Бившият премиер и други водещи лица на ГЕРБ посетиха града заради партийна сбирка, а към края на речта си пред актива Борисов се обърна към кмета и регионален лидер на партията Иван Портних: „Кмете, искам да видиш депутатите – те ще дойдат с теб в ареста“. Контекстът беше, че настоящата власт е свирепо брутална, репресира ГЕРБ, а Портних може да е спокоен все пак, тъй като партията ще го защити. В началото на словото си пък Борисов благодари на варненците, които пропътуваха разстоянието до София, за да го защитят него при ареста му преди 2 седмици. В групата бе и Портних.
Казвайки това днес, вероятно Борисов е имал предвид непотвърдените до момента информации в някои медии, че специализираната прокуратура ще връчи на 11 април обвинителен акт на Портних заради фекалния разлив във Варненското езеро през 2019 г. А междувременно ще иска и отстраняването му от поста.
Иначе в 30-минутната си реч Борисов громеше напоително както управляващите, така и медиите. Обвини ги, че не са свободни, аргументирайки се с примери как премълчавали неудобните за правителството факти. Борисов спести какво бе медийното поведение, докато управляваше той.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.