Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова са задържани, съобщи вестник „Сега“. Това потвърдиха официално пред „Сега“ от МВР.

В 21:12 ч. от пресцентъра на МВР потвърдиха новината и уточниха, че е „в ход мащабна операция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България“.
Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси. Действията продължават, добавят от пресцентъра на МВР.
В 20:55 ч. премиерът Кирил Петков публикува следния лаконичен пост в личния си Facebook профил: „Няма никой над закона!“
В 21:26 ч. укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков публикува следния пост:
„2 години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големия рекет в историята на България.
След сигнала ми и показанията пред Европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве.“, допълва OFFNews
„Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси. Към момента са задържани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова“, съобщават от ГД „Национална полиция“ и уточняват, че „действията продължават“.
Пиарът на ГЕРБ Никола Николов направи кратък коментар, в който бе категоричен, че към момента текат само проверки, а Бойко Борисов не е арестуван.
Първоначалните данни сочат, че около 20 часа тази вечер в дома на бившия премиер са влезли униформени за „проверка по неотложност“. Докато вътре тече обиск, пред къщата са се събрали активисти на младежката ГЕРБ, както и няколко депутати от партията. На място са Даниел Митов, Лъчезар Иванов и Тома Биков, според когото случващото се е политическа репресия.
Неофициално изтече информация, че полицаи извършват обиски и в домовете на Севеделина Арнаудова, Владислав Горанов и Менда Стоянова, както и на адреси, където живеят представители на едрия бизнес в България.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.