ГЕРБ има готовност с две имена за премиер, единият номиниран е самият Бойко Борисов, стана ясно от думите му на партийна среща във Враца, пише Дир.бг. Ръководството на партията се събира, за да реши кой ще бъде номинираният, който ще отиде на връчването на проучвателния мандат от президента.
„ГЕРБ има два варианта, премиер си имаме. Мисля, че по-добър от мен няма. Такова правителство на малцинството едва ли е най-доброто за момента, не е узрял политическия ни елит“, заяви Бойко Борисов във Враца пред актива на партията. Той допусна и втори вариант, че може да се излъчи друг премиер, който да обясни на политическите сили, че катастрофата, която предстои, ще е чудовищна за страната, а България ще остане дори извън периферията.
Лидерът на партията съобщи, че на днешното заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще бъдат предложени и дискутирани два варианта за премиер, но на фона на кризите и хаоса в момента в държавата, той не вижда по-подготвен за поста министър-председател от самия себе си.
Все пак е склонен да предложи неутрална фигура, за да има стабилност в държавата.
„Без инат може да се направи правителство“, категоричен е Борисов и допълни, че може да се подпише програма с ясни точки, всеки министър да поеме ангажимент за нейното изпълнение, а когато не се справя, ще бъде свален от парламента.
И нахвърля детайли по визията си за експертно правителство.
„Ако мислят за хората, да седнем и да намерим формула. Петков говори за „антикорупционно правителството на малцинството“, но думата антикорупционно с лицата на Кирил Петков и Асен Василев е несериозно. Те нарушиха основните принципи на правовата държава“, заяви още лидерът на ГЕРБ визирайки всички разкрития и решения на Конституционния съд.
„Сега е моментът да разсечем този възел. Няма значение кой ще вземе мандата като има разписан документ. Радев правилно казва, който не е доволен от служебното правителство да си състави кабинет. Но те и тук се показаха, как искат да си назначават и ДАНС, НСО, всички служби, ако може и главен прокурор да си назначат и за всички да отговаря Кирил Петков. Ако може той да си е свидетел и арестуващ, това е върховенството на закона според тях“, каза още Борисов.
„Две години некадърниците един план не можаха да вкарат, за да вземе България пари. И тези се наричат умни, красиви, професионалисти. И аз говоря само с факти“, каза още Борисов.
По повод мигрантската криза, която се увеличава, Борисов припомни, че само преди години от ЕС са искали изнесени центрове за мигранти у нас, което щеше да означава хиляди бежанци в Странджа планина. Вместо това обаче и благодарение на редица негови разговори с евролидерите и с Ердоган се е стигнало до решението Европа да плаща на Турция, но мигрантите да стоят там.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.