До физическа саморазправа се стигна по време на дебатите за бюджета на НЗОК в Народното събрание, съобщи „Евронюз“, публикувайки и видео от сблъсъка, пише Дир.бг.
Основните действащи лица в разгорещения спор бяха депутатът от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов и председателя на парламентарната група „БСП за България“ Георги Свиленски. В препирнята активно се включи и Маноил Манев от ГЕРБ, както и представетели на различни парламентарни групи, които се опитваха да ги разтървават. Някои пък снимаха с телефоните си екшъна.
Председателстващият заседанието на парламента отправи призиви да се успокоят страстите и квесторите да разделят двете групи.
До напрежението доведе изказване на Георги Михайлов от левицата и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС. В защита на Михайлов, но в залата, а не от трибуната, се намеси председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.
Ситуацията беше овладяна от квесторите, без да се стига до прекъсване на заседанието за почивка.
Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната“ поиска отстраняване за едно заседание – утре, на Маноил Манев от ГЕРБ-СДС, защото бил „изблъскал“ депутати , което се виждало на видео, както и за зам.-председателят на парламента Росица Кирова (ГЕРБ-СДС), защото снимала при спречкването.
„Никой няма да бъде наказан за това, което стана“, заяви председателстващият заседанието Кристиан Вигенин. „Ще си направим съответните изводи и ще се опитаме следващите дни да спазваме добрия тон“, посочи той.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.