Заплатите на служителите на Българската народна банка (БНБ) ще се увеличат с 5% с изключение на тези на членовете на управителния съвет на банката, става ясно от бюджета на Централната банка за 2022-ра година, публикуван на сайта на БНБ.
Гуверньорът, подуправителите и останалите членове на Управителния съвет ще запазят месечното си възнаграждение без промяна.
20 313 лева е възнаграждението на управителя на БНБ месечно, то ще се запази през настоящата година, става ясно от публикувания бюджет. Подуправителите ще продължат да получават над 17 000 лева месечно, а останалите членове на управителния съвет – под 6 000 лева.
Оценката на БНБ е, че в момента възнагражденията изостават спрямо тези в частния сектор. Затова за група ръководен персонал средно заплащането ще надхвърли 7000 лева, за специалистите – 3000, а за поддържащия персонал – 1800 лева.
Бюджетът на Централната банка за годината възлиза на 136 милиона лева, което е минимално увеличение спрямо 2021-ва година.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.