Близо тон вторични суровини събраха днес в СУ „Димитър Благоев“, което се включи в кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
Равносметката – събрани 103 кг пластмаса, 740 кг хартия и 23 кг метал.
Във връзка с Международния ден за рециклиране – 18 март 1 А клас с класен ръководител Наташа Караманлиева и учител ЦОУД Лидия Копоева направиха първи успешен опит за ръчно рециклиране на хартия. Стъпките, които следваха са: смилане, прецеждане и изсушаване. Накрая получиха тяхната първа ръчно рециклирана хартия. Първокласниците разбраха колко е важно да събират разделно и да рециклират.
1 Б и 1 В класове имаха щафетно състезание за разделно събиране на отпадъци.
Трите втори класа също се забавляваха с тематични игри навън с рециклируеми материали, затвърждавайки уроците за разделно събиране и рециклиране.
4 Б клас на Светлана Мещерова и учител ЦОУД Яница Стоянова изработиха информационни табла за разделното събиране на отпадъци и ги поставиха на видно място в коридора на малък корпус. Искаха да се уверят, че по-малките им съученици няма да забравят кой отпадък в кой кош се поставя и защо.