Медицинска сестра от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ „спаси“ достойното отбелязване на Великден и преживяването на месеца на 69-годишната Таня Шанлиева от Горна Оряховица, разказва вестник Борба. Възрастната жена загубила портмонето си с цялата пенсия в него, както и всички лични документи и банкови карти. Дори мислела, че е била ограбена, и потърсила помощ от полицията в железничарския град. Останала изумена, когато доблестната медицинска сестра я потърсила, за да върне открития портфейл. Жената дойде лично до редакцията на „Борба“, за да разкаже случая и да поднесе признателност за стореното добро.

„На 7 април изтеглих пенсията си – 560 лв., и когато стигнах до паркинга на един супермаркет в Горна Оряховица, установих, че портмонето ми го няма. Реших, че вероятно са ме ограбили на пазара, където пътьом се отбих, за да видя на какви цени се продават яйцата за Великден. Бях убедена, че там са ме окрали“, разказа тя.

„Веднага алармирах за инцидента в полицията. Бях страшно притеснена и отчаяна. Умът ми не побираше как ще си извадя наново всички документи, как ще изкарам месеца и с какво ще си платя сметките. За някои хора 560 лв. не е голяма сума, но аз с нея преживявам“, заяви Таня.

По думите й униформените подходили с голямо разбиране и човечност. Инспектор Станислав Николов и колегите му моментално предприели издирване.

„За мое голямо щастие обаче се оказа, че портмонето не е откраднато, а съм го забравила в болницата, където ходя да ми поставят инжекции. Медицинската сестра на д-р Върбанова, знам само малкото име – Добринка, го е намерила и ми се обади, за да ми го предаде. И това се случва в деня на нейния професионален празник. Трогна ме до сълзи“, сподели 69-годишната жена.

Благодарната пенсионерка отишла и при управителя на клиниката д-р Иван Иванов, за да сподели възхищението си от добрата постъпка.

Апелът й към всички хора е да не спират да вършат благодеяния, защото единствено милосърдието може да преобрази този изпълнен с мъки и несправедливости свят.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.