Общо 170 порции с топла храна раздаде бизнесменът Мартин Мартинов преди броени минути в центъра на София. Кутиите с храна бяха пълни с печено агнешко, дроб сарма, хляб, козунаци, варени яйца, вафли и подарък – чорапки за всеки човек от опашката, пише Труд нюз.

„Дойдоха страшно много хора. Никой не върнах. В един момент се изви опашка. Най-малкото, което дължим на тези хора, е да им подадем ръка с един обяд по празниците. Те гладуват и буквално тънат в мизерия“, заяви за „Труд news“ Мартинов.

От години мъжът стопанисва атрактивен ресторант с жива музика в центъра на столицата. Въпреки поскъпването на тока и основните хранителните продукти, той все още успява да заделя средства, с които да готви на бедните и онеправданите. Помагат му и много граждани доброволци. Къде с парични суми, къде с хранителни продукти, които носят на място в ресторанта.

Почти няма просяк или бездомник в София, който да не познава Мартинов. Мъжът от години прави кампании за топъл обяд на скитници и хора, останали без дом. Особено в студените зимни месеци. На опашката за храна се редят пенсионирани учителки, учени от БАН и дори артисти от миналото, които едва свързват двата края.

„Никога не бих посочил имена, защото не искам да ги злепоставям и накърнявам достойнството им. Но питам аз – къде е държавата? Докога политиците ще се вълнуват само от личния си интерес и трупането на богатства? Съветвам всички властимащи да дойдат някой ден и да видят на какви интелигентни хора раздавам храна. Държавата за някои е майка, за други – мащеха“, отбеляза благотворителят.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.