Този човек е играл професионално футбол през 1972 – 73 година в тогавашния клуб „Вечвой“, днес преименуван на „Чумерна“. Казва се Георги Димитров, 45-ти набор, с прякор Герито или Кръстословицата.
В онова комунистическо време го водили го на работа в „жакарда“ със 120 лева заплата, живеел под наем за 10 лева на месец и му давали купони за храна в местния стол, който се намирал на центъра срещу бръснарницата, денем ритали топката, вечер се забавлявали.
Оженил се за еленчанка, шивачка. Днес живее в родното си село Драгомирово, Свищовско, пенсионер е, но допълнително си изкарва с ръчно изкопаване на герани, срещнах го на такъв обект. Не пие, не пуши, не гълта никакви хапчета, добронамерен веселяк с народно чувство за хумор – праща много поздрави на феновете си от Елена, които го помнят. Сподели, че не е комунист, но пък ако комунизма е можело да се реализира, нямало да бъде лошо. Тогава на спортното дружество „Вечвой“ му викали вечен бой, ама кой кого е биел е друга работа
Евгени СТОЯНОВ

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.