Книгата на свищовлийката Биляна Гецова „Животът като всяка друга грижа“ излиза с финансовата подкрепа на Министерство на културата и с красивото художествено оформление на самата авторка, предаде БНР.

Биляна Гецова е юрист и икономист, работи в София и, въпреки че двете ѝ висши образования, както и гимназията, са далече от литературата и света на художниците, тя се справя блестящо и с поезията, и с белетристиката, и с художественото майсторство.

Дълбоко хуманният ѝ и реалистичен дебютен съвременен роман „Животът като всяка друга грижа“ събира в страниците си битието на няколко семейства с всичките им особености, странности и повратности в живота. Може да сме различни от тях, но все нещо ще припознаем и ще открием и в себе си, защото те са съвременни хора като нас и се вълнуваме от сходни проблеми. В сивотата на ежедневието се прокрадва и смях, и обич, и добронамареност, и усет за компромис.

Отделни семейства, отделни съдби. Естествено и завладяващо пресъздадени от писателката.

В романа има прототипи, но случките и събитията са плод и на художествена измислица, за да е интересно и в унисон с представата на Биляна за човещина в отношенията между млади и стари, между близките във всяко семейно гнездо.

Убедена съм, че тази книга няма да остави никой безразличен, защото ние живеем в това време, така добре пресъздадено от авторката.

Сн.: Архив Актуално Свищов

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.