В празничния за Свищов 27 юни, Българският футболен съюз (БФС) удостои с плакет кмета Генчо Генчев, в знак на благодарност за личната му ангажираност към работата и проблемите на футбола в община Свищов. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Плакетът беше връчен от председателя на Зонален съвет на БФС – Велико Търново Бончо Генчев, който изрази и личната си благодарност за съвместната работа в дух на разбирателство и съпричастност от страна на кмета, по въпросите касаещи футбола. Той не пропусна да отбележи усилията на Общинското ръководство да подобрява материалната база, като даде за пример реновираната спортна зала „Свищов“ и наскоро обновената административна сграда на стадион „Академик“.

От своя страна, кметът отговори, че спортът трябва да е сред приоритетите на всяка власт. Той допълни, че ще продължат усилията за развитие на спорта и подобряване на базата, съобразено с възможностите, които има Общината и възползвайки се от министерски и европейски програми, за да може свищовския спорт и в частност футбола да продължат да радват с успехите си всички.