Представители на парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание се споразумяха рекордно бързо за състава на секционните избирателни комисии в Свищов. Това съобщи за Актуално Свищов Любомира Петрова, секретар на Общината.

Над 400 души са членовете на комисиите, които ще проведат изборите в началото на юни.

Консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 49-то Народно събрание за определяне състава на секционните избирателни комисии, във връзка с произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и народни представители, насрочени за 9 юни, се проведоха днес в Гербовата зала на Община Свищов. За предстоящите избори на територията на община Свищов ще има общо 52 секции, от които 34 в града и 18 в населените места. Местата в съответните секции се разпределят между КП „ГЕРБ – СДС“, КП „Продължаваме промяната –Демократична България“, ПП „Движение за права и свободи“, ПП „Възраждане“, КП „БСП за България“ и ПП „Има такъв народ“.

След като бе постигнато съгласие за разпределението на членовете и ръководните места, предстои най-късно до 9 май кметът на общината да представи в Районната избирателна комисия предложенията на партиите и коалициите за съставите на СИК. Съгласно хронограмата за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и народни представители, Районната избирателна комисия трябва да назначи секционните комисии най-късно до 14 май 2024 г.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.