Ремонтът на емблематичния Беленски мост на Колю Фичето над река Янтра предизвика полемика през изминалата седмица, разказва в репортаж Нова ТВ. Причината – бетонирането на част от основите на съоръжение, което според местни хора и специалисти е грозно, неестетично, че дори и опасно за конструкцията. Изпълнителите на мащабния проект и общината отхвърлиха обвиненията и критиките.

Мостът на Колю Фичето в град Бяла е наричан архитектурно бижу. В началото на годината започна неговият ремонт. Самият мост е построен за две години, а сагата по неговата реконструкция продължава 6 години. Очакванията на всички е догодина през май месец да бъде завършен. Но полемиката, която се завъртя в публичното пространство е с тези основи, които са бетонирани.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.