Жители на град Белене и региона излизат тази вечер от 18.30 ч. на централния площад в Белене на протест, организиран от инициативен комитет, срещу предоставянето на  оборудване от АЕЦ „Белене“ на Украйна, предаде БНР.

Петър Дулев от Инициативния комитет поясни:

„Хора, които работят, които чувстват липсата на голямо строителство, намалението на оборотите в банките, отправяме покана към всички жители и гости на Белене, на Левски, Никопол, Плевен, Свищов. Ние искаме да се изчака това, което служебното правителство е възложило от компания, която е от най-добрите в областта на ядрената енергетика, да се направи анализ, оценка и да излезе със становище. А не толкова припряно и да бързаме да вземаме такива решения, които после може да бъдат фатални“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.