Трагедия в свищовското село Александрово. Бебе се задуши, заспало между родителите си в леглото. По неофициална информация на Таймс. бг., родителите го сложили между тях на кревата да спи, а в малките часове го открили кърмачето безжизнено.
Репортерска проверка на място показа, че съседите научили тази сутрин за трагедията.
“Седмото дете? Починало? Аз не знам нищо, чувам от вас! Малеле, как починало, боже Господи!”, коментира
Анка Йорданова, съседка.
“Наистина е много страшно, аз тази сутрин разбрах, и те даже били запечатали къщата! Ами де да знам, родителите може би са виновни …ако е спало между тях…Не са лоши хора да ви кажа!”, коментира и братовчед на родителите Асен Стефанов.
Семейството е ромски произход и има още шест деца. 30-годишната Снежана, майка на бебето, бе в шок при роднини.
За инцидента е сигнализирана полицията тази нощ.
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство, с оглед констатирана смърт с неизяснена причина. Това съобщи Илиян Благоев, говорител на Окръжната прокуратура във Велико Търново.
“При първоначалните неотложни действия при огледа и разпитите, няма следи от травматични увреждания и насилствена смърт на бебето”, допълни още той.
Тялото му е извозено за аутопсия в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”.
Работи се по няколко версии за причината за смъртта на бебето – родителска небрежност, болест, настъпил инцидент.
Ана МИНЕВА

Сн.: авторът


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.