Движението на влаковете от София към Северна България ще бъде допълнително променено от понеделник, 13 май, предаде БНР. Това се налага заради големите закъснения, след като заради ремонта на коловози на централната гара в София композициите пътуват до гара Север.

С подменен състав и променен маршрут ще се движат редица влакове по северното направление заради модернизацията на коловозите на Централната ЖП-гара.

От началото на седмицата ремонтните дейности създадоха сериозни затруднения, а транспортният министър Георги Гвоздейков поиска спешна реорганизация на движението и допълнителни екипи на гарата, които да подпомагат пътниците. От БДЖ съветват актуална информация да се търси от служителите на гишетата „Информация“, билетните каси, както и на националния информационен телефон 02/931 11 11.

Заради ремонта, който ще продължи повече от година, Столичната община също въведе промени в маршрутите на градския транспорт основно по трамвайните линиите 1, 3, 7 и 27.

Според плана модернизацията на коловозите на Централна гара трябва да приключи след 15 месеца.

Още по темата ТУК и ТУК.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.