Ситуацията с местата за отдих през летните месеци в града на Свищов – басейн и плаж, приличат на приказката: „Жаден ходи, вода гази“!
Старите жители на града на Щастливеца ПОМНЯТ, ЧЕ В БЛИЗКО МИНАЛО градът е имал изключително добре уреден плаж в парк „Паметниците“. Той е в разцвета си през 70- и 80-те години на миналия век. Бавно залязва с идването на демокрацията. Горе-долу тогава залязва и басейна на града – плувния комплекс на „Свилоза“ по пътя Свищов – Ореш..
Днес „плажът“ е потънал в дива растителност. Басейнът е в още по-плачевно състояние, както Актуално Свищов е писал и показвал…
„Явно, че докато не ревне бебето, не му дават да яде. Мисля, че ще да се намерят активисти в редовете на общинските съветници, които да окажат нужното съдействие, както и доброволци, както и че 6 или 7 пункта на възловите места, ще да са достатъчни за набиране на подписите.
Хайде свищовлии, да видя вашето мнение, можем ли или не да извоюваме искането си???“ – С ТЕЗИ ДУМИ СВИЩОВЛИЯТА Александър Лазаров в края на лятото на 2021 година даде една добра идея!
Може би дойде времето обществеността на Свищов, съветници с позиция, милеещи за града, а защо не и управата на града и общината не подкрепят тази идея!
Актуално Свищов ще потърси мнение и от стопаните на „Царко Церковски“ 2 – ели е възможно да се възстанови плажът? Подобен има град Никопол. А защо не заедно с плаж свищовлии да не ползват и басейн. Такъв беше обещан преди близо четири години…
Актуално Свищов