Българска шевица украси електрическо табло във Варна и ако си мислите, че е дело на някое дружество, спечелило европроект, то се бъркате, пише https://www.moreto.net/.

Митко Иванов, който е известен с това, че безрезервно и спонтанно буквално поправя и почиства места в Морската столица (чиято отговорност не е негова със сигурност), този път е решил да естетизира грозните драсканици. Както винаги това се случва с негови средства и от неговото време.

Предходната седмица, в групата СТОП, Вандал, Митко ни показа как е почистил няколко варненски спирки.
От години Митко се опитва да направи градската среда по-добра, нарамвайки се често s дейности, които местната администрация следва да следи и извършва. Често на въпроса дали не може да организира някоя мащабна акция, Митко отговаря, че всеки може да промени нещо малко и сам, без да чака друг.

Съвсем наскоро в социалната мрежа той предложи да се наеме човек, който като него да извършва дребни ремонти, които наистина променят качеството на живот във Варна, а плащането за труда да бъде от него и други спомоществователи. Търси се такъв човек!

  • Имам работа. Търся човек 🙂
  • От години се опитвам да накарам общината да наеме 1-2 човека, които биха могли да се занимават с дребни проблеми в града, като счупена тротоарна плочка, графити, незаконни обяви и т.н. Опитах през медии, през множество сигнали, говорих непосредствено с общински служители, дори през общински съвет и нищо. Изглежда, че нямат желание.
  • Има голяма вероятност аз скоро да нямам възможност да се занимавам с подобни работи и по тази причина бих искал да предложа нещо.
  • Когато аз похарчих горе-долу значителна сума пари докато ремонтирам или подобрявам нещо в града, забелязах, че хората много охотно помагат да възстановят похарчените средства. Т.е. има доста много хора, на който им пука и биха искали да бъдат съпричастни към решаване на подобни градски проблеми и помагат финансово.
  • Значи има голяма вероятност това да може да стане доста устойчив начин за решаване на дребните градски проблеми. Някой би могъл да се занимава с това нещо като основна целодневна работна дейност, всеки ден този човек да качва снимки за свършената работа, а благодарните хора биха могли да го финансират, за да продължава напред. За тази целта има и интернет платформи, като patreon, buymeacoffee или направо през IBAN или револт.
  • Така че ако сте човек, който обича града си и би искал да го промени към добро, помисли относно тази идея, може би този човек сте вие.
  • От моята страна съм готов безвъзмездно да помогна на този човек да започна тази дейност.
  • Хайде да намерим този човек, моля ви, споделете този пост.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.