Българският национален отбор по кикбокс направи фурор в Италия като стана първи в комплексното класиране по медали на завършилото Световно първенство за кадети до 19 години в Йезоло.
Състезателите ни спечелиха рекордните 28 Световни титли в различните стилове и категории. Такъв успех се случва за първи път в 35 годишната история на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.
Освен 28–те титли, България излъчи още 22-ма сребърни и 19 бронзови медалисти.
Така с общо 69 отличия страната ни стана първа сила в световния кикбокс за 2022 година.
С най-много титли ще се завърне Калина Бояджиева, която стана трикратна Световна шампионка в три стила на татами.
Призът за номер 1 при младежите бе връчен на българският кикбоксьор Пламен Божинов, който стана носител на две Световни титли и едно сребро също в леките стилове на татами.
При момичета старша възраст до 18 години България спечели отборната титла в състав Калина Бояджиева, Христина Андонова и Гергана Генчева.
Анна Минкова получи призът за Рефер номер 1 на ринг на специална церемония организирана от Световната федерация по кикбокс (WAKO) в Йезоло.
Фурорът на националите ни по кикбокс в

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.