Над 200 деца от Свищов и общината всекидневно тренират в ДЮШ Академик. Актуално Свищов разговаря с 14-годишния Али Алиев. А в рубриката „Децата на Академик“ очаквайте срещи и с други възпитаници на ДЮШ …

– Представи се – на колко си, къде учиш?
– Казвам се Али Бюлентов Алиев на 14 години и уча в училище в Средно училище „Димитър Благоев“.

– Футболът за теб е?
– Футболът за мен е част от живота ми. Чрез него се научих на възпитание и дисциплина, с което ми помага в всекидневието ми. Още повече че трупам повече опит и запознанства с други съотборници. Обичам футбола от малък, гледах постоянно всички първенства по телевизията и мечтата ми беше да стана един от тези известни футболисти, които наблюдавах.

– Откога тренираш футбол, каква позиция имаш в Академик?
– Тренирам футбол от 7-годишна възраст и в момента съм позициониран ляв бек.

– Идваш от Лато, какво те накара да вземеш това решение?
– Започнах в школата на ФК Изгрев Царевец 93, след което продължих във ФК Лато. Искам също да отправя и поздрави на треньора Ангел Ангелов, който също ме научи на дисциплина и футболна игра. Решението, което вземах да премина в Академик Свищов е за по-силно развитие и по-голяма възможност за игра и мисля, че ще съм в голяма полза на клуба, защото аз се раздавам и правя всичко възможно на терена за отбора, да донесе победа.

– Как се чувстваш преди турнира в Англия от 24 март, с какво настроение си ти и отбора?
– Аз лично съм доста развълнуван и щастлив, че мога да участвам в такъв турнир! За мен беше мечта да стъпя на английски терен и да се изправя и играя срещу английски отбори, и ще остане един незабравим спомен. Настроението ми е на макс, отборът също. Готови сме да дадем всичко от себе си и да се види, че и в България, дори в малките градчета, футболът живее и съществува.

– Друг любим спорт?
– За жалост друг любим спорт нямам, футболът ми е на сърце!

– Любим отбор и футболист?
– Реал Мадрид ми е любим отбор. И най любимият ми футболист е Лионел Меси.

– Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
– Бъдещите планове са още, така казано, малко на заден план – първо искам да дам всичко от себе си за Академик Свищов, да се развивам в школата с моите съотборници и с всеки изминал ден да бъда футболист, с който клубът да се гордее с мен.

– Освен футбола, какво друго те влече, любим предмет в училище?
– Любимият ми предмет е физкултурата защото там се намира топката без която не мога.

– Как съчетаваш футболът и училището, едното не пречи ли на другото?
– Училището е едно от най важните неща в животау чрез него аз уча да бъда най-вече човек с възпитание и развитие в предметните сфери, с които трупам също много знания. Мисля, че училището не пречи на футбола, защото имам достатъчно време да отделям за тренировки и футболни срещи, разбира се с разбирателството на училището, когато имам футболна среща през седмицата.
Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.