Много трудна, но и важна победа записа отборът на Изгрев 93 (Царевец) при гостуването на Бъдеще в Бутово. Красив гол на Радослав Спасов реши оспорваното дерби в Бутово, пише Борба.

Двубоят от седмия кръг на Елитната областна футболна група бе оспорван, като гостите на два пъти повеждаха в резултата, за да стигнат до крайния успех. Калоян Димитров вкара за 0:1 в 11-ата минута след пас на Пламен Петров, който обаче веднага след това бе заменен принудително заради травма. Докато съотборниците му свикнат с новата постройка в защита, домакините ги хванаха на двойно и Димо Атанасов изравни, останал очи в очи с Калин Димитров. До почивката Благовест Блажев и Ивайло Атанасов от състава на Изгрев 93 се пробваха с удари от дистанция, а веднага след нея Димо Атанасов сложи топката на главата на Иван Тончев на задна греда, но той от два метра би в аут и гостите оцеляха.

Двуострата игра продължи през цялото второ полувреме, като в един момент съперниците пропуснаха по едно чисто положение в рамките на секунди.

Така дойде 74-тата минута, в която Радослав Спасов шутира по диагонала под гредата и не остави шансове на Галин Иванов – 1:2. С трите точки тимът от Царевец събра 13 и разделя трета-четвърта позиция в класирането с третия отбор на Етър ВТ.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.