Тази седмица видяхме един от най-емоционалните епизоди на Стани богат. Янка Морчева от великотърновското село Леденик седна на стола, за да спечели пари, с които да изгради паметна плоча на своя внук, загинал в началото на годината. Но чрез неговите органи, трима души продължават да живеят, съобщи bTV, пише Дир.бг. 
„Във вкъщи сме коментирали пред децата, че най-голямата глупост и грях е да сложиш неща в земята, които могат да помогнат на някой друг. Нашата болка ще намалява, защото знам, че Тошко е жив и никой не може да ме убеди, че не е така. Това трябва да го разберат всички, които са изпитали загубата на близък човек, чиито органи са годни. Ако искат болката им да намалява след време, а не да се усилва, просто да дарят органите“, разказа баба Янка, както тя сама посочи да я наричат, в „120 минути“.

Тя добави, че според закона няма право да се интересува кои са хората, получили органи от починалия ѝ внук Тошко.
„Предполагам, че те имат това право. Досега никой не ни е потърсил, може би още не са разбрали кои сме, откъде сме, но съм сигурна, че когато разберат, ще намерят начин да се свържат с мен или с майка му, или с братчето му. Ще ги помоля да се грижат за своето здраве и за здравето на Тошко“, добави баба Янка.

Според нея човек е устроен така, че едва когато загуби нещо, да го оцени.
„Тошко беше ученолюбив, тази година трябваше да завърши компютърни технологии висше образование. Няма нищо по-страшно от това да загубиш дете. Просто не е честно такъв млад човек да си отиде“, допълни баба Янка.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.